Activiteiten

Voor een weekendje Maastricht zijn er tal van culturele en culinaire mogelijkheden in deze bruisende stad.

Uiteraard hoeft u uw weekendje Maastricht niet te beperken tot de stad. Ook voor een langer verblijf is Bed and Breakfast de Stadswal in Maastricht een uitstekende uitvalsbasis voor een dagje fietsen of wandelen in het heuvelland. Maastricht is ten slotte het begin, of het einde van het Pieterpad. Wat is er fijner dan een dagje stad met een dagje natuur te combineren. Of misschien bent u niet zo sportief aangelegd, en kan uw wederhelft even lekker op pad, terwijl u geniet van een terrasje in de stad. Alle combinaties zijn mogelijk.

Wij vertellen u graag over alle recreatiemogelijkheden in de omgeving. Hieronder een kleine selectie van de vele mogelijkheden.

Ontdek Maastricht tijdens een weekendje weg

.

Maastricht is bekend van het Vrijthof, de Sint-Servaas basiliek en het Onze Lieve Vrouweplein. Het behoort tot een van de oudste steden van Nederland en heeft daardoor nog veel Romeinse en Middeleeuwse bezienswaardigheden, inclusief de oude stadsomwalling.

Naast het historische centrum, heeft Maastricht ook gezellige wijken, waaronder Wyck en het Sphinxkwartier. Een aanrader is de kunstroute met vele galeries of ontdek de digitale kunst in de stad.

.

Wandelen in Maastricht en omgeving

.

De Sint Pietersberg met de ENCI groeve is een ideale plek om een mooie wandeling te maken. Hier loopt ook het beroemde Pieterpad. Via het uitzichtplatform aan de Luikerweg is het mogelijk om de groeve af te dalen. Ook kunt u de grotten of Fort Sint Pieter bezichtigen.

ENCI Groeve | Bezoek Maastricht

Er zijn nog tal van andere wandelroutes in de omgeving. Meer suggesties kun u hier vinden:

Wandelen in Zuid-Limburg

.

.

Wijnroutes

Weekendje Maastricht

Houdt u van een goed glas wijn en mooie wijngaarden? Daarvoor hoeft u niet helemaal naar Zuid-Frankrijk. Geniet van het Limburgse heuvelland en ontdek de Limburgse wijnen.

Wijnroutes

de Apostelhoeve Maastricht